Nicolae Ciucă: România va fi în continuare cel mai puternic susținător al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova

  • 21 Octombrie 16:48
Nicolae Ciucă: România va fi în continuare cel mai puternic susținător al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova

„Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova”, este declarația Președintelui Senatului român, Nicolae Ciucă, după afișarea rezultatelor la alegerile prezidențiale și la referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova.

Oficialul de la București a felicitat cetățenii Republicii Moldova pentru votul în favoarea parcurului european și a subliniat că România „se va asigura banii europeni și expertiza europeană vor construi bunăstarea și securitatea între Prut și Nistru”.

O felicit și pe doamna Maia Sandu pentru obținerea primului loc în turul întâi al alegerilor prezidențiale. O susțin în continuare și îi doresc din inimă victoria în turul al doilea, pentru a consolida parcursul european al țării.

Rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arătă însă forța de manipulare a propagandei ruse. E limpede că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei și în special asupra Estului Europei.

Alegerile din România sunt următoarea țintă a propagandei Moscovei. Trebuie să respingem astfel de manipulări, să respingem mesajele de dezbinare, mesajele anti-europene și anti-NATO. Românii trebuie să voteze în continuare pentru viitorul euroatlantic, pentru o democrație liberală și pentru dezvoltarea economică după model occidental”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Tue
13
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău