Primăria Chișinău va amenaja în curțile blocurilor terenuri de joacă, de fitness și sportive

  • 12 Iunie 2018 09:28
Primăria Chișinău va amenaja în curțile blocurilor terenuri de joacă, de fitness și sportive

În curțile blocurilor locative din capitală urmează să fie amenajate în jur de 100 de terenuri de joacă, 35 de terenuri de fitness, dar și șapte terenuri sportive. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Potrivit șefului DGLCA, pentru primul program, care prevede amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, sunt planificați circa 200 de milioane de lei din bugetul municipal. Procedura de achiziții publice a fost lansată deja, iar licitația urmează să aibă loc la sfârșitul săptămânii. Lucrările de amenajare a terenurilor urmează să se finalizeze până la sfârșitul anului.

De asemenea, pentru anul 2018 este planificată amenajarea a 35 de terenuri de fitness, iar în acest sens este prevăzut un buget de șase milioane de lei. Licitația pentru acest proiect urmează să fie anunțată mai târziu. Un alt program prevede amenajarea a șapte terenuri sportive în curțile blocurilor. Pentru aceste lucrări este planificată suma de cinci milioane de lei. Licitația va avea loc pe 19 iunie. „Vom monitoriza ca lucrările să fie executate calitativ și în termen”, a notat Ion Burdiumov.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat Direcției ca lista cu adresele unde urmează să fie amenajate terenurile să fie făcută publică. Edilul a îndemnat cetățenii să monitorizeze executarea lucrărilor și să semnaleze eventuale nereguli.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău