Primăria Chișinău s-a răzgândit? Tariful pentru apă și canalizare nu va fi majorat deocamdată / DOC

  • 05 Ianuarie 2023 15:23
Primăria Chișinău s-a răzgândit? Tariful pentru apă și canalizare nu va fi majorat deocamdată / DOC

Proiectul de tarife noi la apă și canalizare nu a fost înregistrat și semnat de secretarul CMC și Președinte de ședință, anunță cosilierul municipal Dumitru Ivanov.

.Mai mult, Apă Canal a cerul suspendarea procesului de înregistrare a deciziei adoptate de CMC pe data de 25.11.2022.

Amintim că pentru ajustarea tarifelor la apă și canalizare trebuie emis de către ANRE a avizului prevăzut în la art. 35, alin (6) din legea 303/2013, menționează consilierul pe pagina sa de Facebook.

 

Radio Chișinău a urmărit subiectul majorării tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare furnizat/prestat de către S.A. „Apă Canal Chișinău”. Amintim că pe 3 noiembrie, Consiliul Municipal Chișinău a organizat o ședință extraordinară cu privire la aprobarea tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare furnizat/prestat de către S.A. „Apă Canal Chișinău”, dispoziție semnată de către primarul general Ion Ceban pe 31 octombrie. Conform acelei dispoziții tariful pentru apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea ajunge la peste 24 de lei. Prezent la ședința CMC, șeful departamentul energie electrică și regenerabilă din cadrul ANRE, Alexandru Mija, a declarat că nu există premise de majorare în acest an a tarifelor la Apă-Canal Chișinău. Mija, în timp ce argumenta decizia ANRE a fost înlăturat de la tribună într-un mod grosolan de către primarul Ion Ceban.

Membrii CMC au votat pe 25 noiembrie, pentru aprobarea noilor tarife pentru apă și canalizare. 22, 94 de lei ar fi noul tarif pentru consumatorii casnici și 26,58 de lei pentru consumatorii noncasnici.

Pe 30 noiembrie, fracțiunea PAS din CMC a depus un demers la Procuratura Generală cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău