PAS a depus denunț la Procuratura Generală cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare

  • 30 Noiembrie 2022 14:27
PAS a depus denunț la Procuratura Generală cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare

Astăzi, 30 noiembrie, fracțiunea PAS din CMC a depus un demers la Procuratura Generală cu privire la majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare din Chișinău.

Decizia de majorarea a tarifului, propusă de Ion Ceban și votată de consilierii municipali PSRM și alți acoliți, este una ilegală. Proiectul are avizul negativ al Comisiei pentru buget, economie și finanțe a CMC. Dar, cel mai important, proiectul nu are avizul ANRE, ceea ce contravine alin. 6, art. 35 din legea 303/2013 privind serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare” susține Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC. 

În demersul depus la Procuratura Generală, consilierii PAS solicită următoarele: 

  1. Înregistrarea prezentului denunț despre comiterea infracțiunii în Registrul nr. 1 de evidență a infracțiunilor și examinarea faptelor descrise conform art. 274 CPP.
  2. Atragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate care încălcând legislația au adoptat decizia prin care au dispus încasarea ilegală de la persoanele fizice și juridice din municipiul Chișinău a tarifelor majorate  nejustificat la serviciul public de alimentare cu apă potabilă de canalizare și de epurare.” a adăugat Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS. 

Amintim că membrii CMC au votat pe 25 noiembrie, pentru aprobarea noilor tarife pentru apă și canalizare. 22, 94 de lei ar fi noul tarif pentru consumatorii casnici și 26,58 de lei pentru consumatorii noncasnici. 

Noile tarife sunt provizorii și intră în vigoare odată cu publicarea deciziei în mass-media locală. Potrivit unui amendament votat, acestea se vor aplica până la emiterea avizului de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Pentru majorarea tarifului la apă și canalizare au votat consilierii municipali din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), Partidului Social Democrat European (PSDE), Partidului Comuniștilor (PCRM), dar și câțiva consilieri neafiliați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău