Președintele Serbiei: De ce nu am recunoscut Crimeea? Să tragem singuri în piciorul nostru?

  • 02 Iunie 2018 17:17
Președintele Serbiei: De ce nu am recunoscut Crimeea? Să tragem singuri în piciorul nostru?

Într-un interviu acordat pentru publicația "Le Monde" din Franța președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus de ce Belgradul nu a recunoscut Crimeea ca parte a Rusiei, transmite Rador.

"Nu am recunoscut Crimeea ca parte a Rusiei. Dacă am fi făcut-o, asta ar fi însemnat sprijin pentru independența Kosovo. Puneți-vă în poziția noastră. Cine dintre membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU susține integritatea noastră teritorială? Rusia. Ar trebui să ne împușcăm în picior?", a afirmat Vucic.

Vucic a subliniat că Belgradul nu a sprijinit sancțiunile împotriva Moscovei în 2014, deși își exprimă în mod clar ambițiile ei europene.

În plus, Vucic a declarat că integrarea europeană a Belgradului și relațiile bune cu Moscova nu s-ar contrazice reciproc.

"Nu există niciun fel de contradicții. Președintele francez a spus același lucru, respectiv că Rusia este o țară prietenă. Din partea noastră dorim să consolidăm legăturile tradiționale cu Rusia, cooperarea noastră comercială. Din punct de vedere militar, noi susținem neutralitatea. Dar, desigur, noi suntem pe calea europeană. Eu declar acest lucru la Bruxelles, și la Washington și la Moscova, iar Vladimir Putin nu a spus niciodată nimic împotriva ambițiilor noastre europene", a conchis Vucic.

Crimeea a fost anexată de Rusia în martie 2014, după un referendum care a avut loc după revolta de stat de la Kiev. 

Pe de altă parte, Ucraina consideră în continuare Crimeea teritoriul ei ocupat temporar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău