Președintele Poloniei a promulgat două legi controversate care sporesc controlul guvernamental asupra sistemului judiciar

  • 21 Decembrie 2017 09:15
Președintele Poloniei a promulgat două legi controversate care sporesc controlul guvernamental asupra sistemului judiciar

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a promulgat două legi controversate care sporesc controlul guvernamental asupra sistemului judiciar, la doar câteva ore după ce Comisia Europeană a anunțat măsuri disciplinare fără precedent împotriva Varșoviei, din cauza încălcării regulilor statului de drept.

Comisia a decis activarea articolului 7 din Tratatul Uniunii, care poate lăsa Polonia fără drept de vot în Consiliul european, după ce autoritățile poloneze au adoptat o serie de legi care politizează actul de justiție. 

Polonia are trei luni la dispoziție pentru a se conforma reglementărilor europene, după care liderii țărilor din Uniune ar urma să decidă dacă aprobă măsura de penalizare. Franța și Germania au anunțat că susțin decizia Comisiei, în schimb Ungaria spune că și-ar putea folosi dreptul de veto pentru a bloca, ceea ce a numit "sancționarea abuzivă a unui guvern ales în mod democratic".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău