Președintele Lituaniei în vizită la Chișinău

  • 21 Aprilie 2015 16:49
Președintele Lituaniei în vizită la Chișinău

Președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė, va întreprinde mâine, 22 aprilie, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti.

Cei doi șefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații.

În cadrul vizitei, Dalia Grybauskaite va fi decorată cu „Ordinul Republicii”. Potrivit președinției de la Chișinău, distincția i-a fost acordată președintelui Lituaniei „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea relațiilor moldo-lituaniene și pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova”.

Nicolae Timofti și Dalia Grybauskaitė vor face declarații pentru presă, după care vor participa la o ceremonie de depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

De notat că, după România, Lituania a fost a doua țară care a ratificat acordul de Asociere  Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău