Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a avut o întrevedere cu noul șef al OIM

  • 09 Noiembrie 2018 18:30
Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a avut o întrevedere cu noul șef al OIM

Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga a avut, astăzi, o întrevedere cu noul șef al misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, Lars Johan Lonnback.

”ONU este un partener important al Republici Moldova în procesul de implementare a reformelor demarate. Mulțumim echipei ONU pentru asistența în domenii importante precum reforma justiției, combaterea corupției, consolidarea sectorului financiar-bancar, dezvoltarea energiei durabile, protecția mediului, reforma sistemului social și de sănătate, egalitatea de gen și drepturile omului”, a declarat Valentina Buliga, potrivit unui comunicat al Parlamentului R. Moldova.
 
Totodată, deputata s-a referit la politicile migraționale și gestionarea fluxului de migranți. În context, Valentina Buliga a accentuat colaborarea cu OIM în Republica Moldova în cazurile de trafic de persoane, repatrierea, asistarea și protecția socială a acestora. 
 
La rândul său, șeful misiunii OIM în Republica Moldova,  Lars Johan Lonnback a vorbit despre prioritățile agendei de activitate și proiectele aflate în derulare.
 
Sursa: Parlament.md
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău