PL cere excluderea din campanie a Partidului Șor, pentru organizarea unor concerte plătite din „miliardul furat”

  • 05 Mai 2018 11:47
PL cere excluderea din campanie a Partidului Șor, pentru organizarea unor concerte plătite din „miliardul furat”

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu, cere excluderea din cursa electorală a candidatului Partidului Șor, Reghina Apostolova, și declararea artistului rus, Iosif Kobzon, persoană indezidabilă în Republica Moldova.

Valriu Munteanu a acuzat Partidul Șor că ar utiliza în campania electorală bani ce ar proveni din devalizarea Băncii de Economii.

Potrivit candidatului PL, concertul organizat de Partidul Șor la 12 mai, cu participarea artiștilor ruși Iosif Kobzon și Lev Leșcenko, dedicat ”Ailei Victoriei”, ar avea de fapt conotație electorală. El mai afirmă că artiștii ruși ar fi fost plătiți din miliardul furat din sistemul bancar moldovenesc, care ar fi ajuns inclusiv pe conturile Fundației ”Miron Șor”, care finanțează oficial concertul.

Valeriu Munteanu a cerut autorităților să o elimine din cursa electorală pe candidatul Partidului Șor, pentru finanațrea ilegală a campaniei electorale.

El  a mai cerut declararea artistului rus, Iosif Kobzon, persona non-grata în Republica Moldova, acesta fiind un susținător al separatismului în regiunea ucraineană Crimeea, dar și Transnistria.

Reprezentanții Partidului Șor nu au comentat deocamdată acuzațiile aduse de către candidatul PL. Solicitată de Radio Chișinău, purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Alina Șargu, a declarat că va oferi un comentariu mai târziu, „dacă va considera necesar”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău