Pavel Filip răspunde de ce este nevoie de camere video în secțiile de votare

  • 16 Noiembrie 2018 08:33
Pavel Filip răspunde de ce este nevoie de camere video în secțiile de votare

Pavel Filip, prezent la emisiunea „ÎnPROfunzime”, de la postul ProTV, spune că solicitari pentru instalarea camerelor de supraveghere în secțiile de votare au fost și din partea opoziției. Aceste camere vor fi de folos atunci când se va dori contestarea.

„Am vrut să înțeleg ce mai poate face guvernul, pentru că ne dorim foarte mult să nu mai lăsăm niciun element care ar pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor. 

Aceste camere ne vor fi de folos atunci când se va dori contestarea. Când ne va spune cineva ca nu au fost numarate corect buletinele sau ca s-au aruncat buletine incorect în urnele de vot. Cu cât mai multă transparență, cu atât mai multă corectitudine", mai spune premierul.

2300 de camere de supraveghere vor fi cumpărate pentru a fi instalate în secțiile de votare la urmatoarele alegeri parlamentare din 24 februarie. Comisia Electorala Centrală spune că acest lucru costă 12 milioane de lei. 

Propunerea ca dispozitivele să fie instalate în secții a venit din partea premierului Pavel Filip, după o întalnire cu membrii Comisiei Electorale Centrale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău