Pavel Filip critică prima inițiativă legislativă a lui Igor Dodon

  • 28 Decembrie 2016 14:59
Pavel Filip critică prima inițiativă legislativă a lui Igor Dodon

Premierul Pavel Filip critică prima inițiativa legislativă lansată în calitate de președinte al Republicii Moldova de către Igor Dodon, cu privire la anularea Legii prin care creditele acordate sistemului bancar în anii 2014 și 2015 au fost transformate în datorie de stat.

„Chiar dacă domnul Dodon provine dintr-un partid de stânga, nu era neapărat să pășească în această funcție cu stângul”, a comentat premierul Filip.

„Această lege este un act juridic consumat, în baza ei au fost prevăzuți bani la buget. Anularea acestei legi nu poate produce efecte juridice. Se poate veni cu alte legi, dacă cineva va veni cu o soluție mai bună”, a declarat premierul. Pavel Filip a venit cu mai multe critici la adresa lui Igor Dodon și a spus că politicieni de genul acestuia vin „să amăgească” cetățenii și să genereze niște așteptări false.

Premierul susține că dacă nu ar fi fost aprobată legea prin care creditele acordate sistemului bancar în anii 2014 și 2015 au fost transformate în datorie de stat, Republica Moldova nu ar fi obținut finanțare de la partenerii externi.

Igor Dodon nu a comentat deocamdată declarațiile lui Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău