PAS denunță o decizie a CEC prin care candidații la prezidențialele din 1 noiembrie nu pot folosi în campania electorală banii partidelor care i-au înaintat

  • 16 Septembrie 2020 10:59
PAS denunță o decizie a CEC prin care candidații la prezidențialele din 1 noiembrie nu pot folosi în campania electorală banii partidelor care i-au înaintat

Partidul Acțiune și Solidaritate denunță o decizie a Comisiei Electorale Centrale prin care candidații la prezidențialele din 1 noiembrie nu pot folosi în campania electorală banii partidelor care i-au înaintat.

Președinta PAS Maia Sandu a declarat într-o conferință de presă că aceasta este o decizie abuzivă a noii majorități socialiste de la CEC și a secretarului Comisiei, Maxim Lebedinschi, fostul consilier al lui Igor Dodon. 

„Ieri vine scrisoarea de la CEC cu propunerea deja aprobată a socialistului și fostului consilier a lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, în care ni se spune că partidele politice nu au nicio treabă cu candidații la prezidențiale și că, respectiv, tot bănuții pe care îi adunăm zi de zi, nu pot fi folosiți în această campanie electorală. Ceea ce zice CEC, este că noi trebuie să stăm cuminți până la 1 octombrie, și doar atunci când se deschide contul pentru campania electorală să începem să adunăm bani. Adică să începem campania cu zero bănuți în cont… Noi credem că asta este o decizie abuzivă a noii majorități socialiste de la CEC încropită de curând de socialistul Maxim Lebedinschi, fost consilier a lui Igor Dodon. Toată porcăria este pusă la cale de Igor Dodon și echipa lui. Vă mai întrebați de ce Dodon a fost înregistrat în calitate de candidat independent? Pentru ca să mai pună la cale o metodă de fraudare a alegerilor”, a declarat președinta PAS într-o conferință de presă.  

Maia Sandu l-a acuzat pe Dodon că ar folosi resursele statului în campanie și bani din „kulioace” și scheme pe care le coordonează. 

PAS a cerut Comisiei Electorale Centrale să anuleze de urgență această circulară transmisă ieri partidelor politice și a anunțat că va semnala organizațiile internaționale și partenerii Republicii Moldova privind acest abuz din partea guvernării. Maia Sandu a făcut un apel către celelalte partide politice să se solidarizeze în acest sens. 

CEC nu a comentat, deocamdată, aceste acuzații.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău