Partidul Liberal îndeamnă la boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

  • 28 Septembrie 2017 04:55
Partidul Liberal îndeamnă la boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

Partidul Liberal (PL) va boicota referendumul din 19 noiembrie pentru demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Într-o conferință de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a dat citire unui apel adoptat miercuri seara, 26 septembrie, la o ședință lărgită a biroului permanent, prin care a îndemnat cetățenii să nu meargă la vot, pentru a nu admite validarea plebiscitului, transmite IPN.

„Dorin Chirtoacă nu s-a implicat în jocuri politice și nici nu a dorit să fie marioneta cuiva, iar pentru asta plătește. În tot acest răstimp, Chișinăul a mers înainte, s-a dezvoltat, doar cei care nu au ochi nu pot vedea schimbarea Chișinăului în timpul mandatelor lui Dorin Chirtoacă”, a spus Mihai Ghimpu.

PL face apel către toate partidele politice pro-europene și pro-democratice să susțină demersul și să îndemne alegători lor să boicoteze referendumul inițiat de socialiști și „susținut tacit de guvernarea PDM-PSRM”. Mihai Ghimpu a transmis celor care vor participa la referendum, în special susținătorilor socialiștilor, că sunt folosiți  de către liderul democrat Vlad Plahotniuc, ca să poată controla și Chișinăul. „Socialiștii trebuie să înțeleagă faptul că ei nu vor avea primarul lor în fruntea Primăriei”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul liberalilor a specificat faptul că atât referendumul, cât și intentarea dosarelor împotriva fruntașilor liberali este o luptă împotriva poziției ferme pe care o are PL în raport cu guvernarea și o luptă împotriva unionismului promovat în Republica Moldova. „Acest referendum noi nu îl putem opri prin sesizare la Curtea Constituțională, însă îl putem opri prin neparticipare”, a spus liderul PL.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău