Parlamentul a examinat raportul cu privire la Banca de Economii

  • 21 Iunie 2013 14:07
Parlamentul a examinat raportul cu privire la Banca de Economii

Parlamentul a examinat vineri, 21 iunie, într-o ședință cu ușile închise raportul comisiei de anchetă privind situația de la Banca de Economii.

Liderii politici au opinii împărțite cu privire la această instituție bancară.

Proiectul de hotărâre pe marginea acestui subiect, votat de deputați, prevede inclusiv necesitatea unor modificări legislative,cum ar fi tragerea la răspunedere penală a depunătorilor de gaj care nu asigură păstrarea calității bunurilor gajate. De asemenea, Parlamentul și Guvernul se angajează să contribuie la restituirea rulajelor întreprinderilor și companiilor de stat.

Liderul Partudului Liberal Mihai Ghimpu a declarat presei că Banca de Economii se confruntă cu o situație dificlă pentru că în ultimii ani, și, în special în 2010, a acordat credite neperformante. Potrivit lui Mihai Ghimpu, fostul premier Vlad Filat s-ar face vinovat pentru de această stare de lucruri.

Pe de altă parte, liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț a negat aceste acuzații, spunând că vina pentru creditele neperformate o poartă fosta administrație a băncii, în frunte cu Grigore Gacikevici. Potrivit lui Valeriu Streleț, declarațiile populiste privind situația critică de la Banca de Economii nu fac decât să o înrăutățească și mai mult starea de lucruri.

În același timp, liderul PCRM Vladimir Voronin consideră că cea mai bună soluție ar fi naționalizarea Băncii de Economii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău