ONG-urile de media condamnă aplicarea standardelor diferite față de jurnaliști de către PDM

  • 17 Septembrie 2018 17:25
ONG-urile de media condamnă aplicarea standardelor diferite față de jurnaliști de către PDM

Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă îngrijorarea în legătură cu îngrădirea accesului jurnaliștilor de la TV8 la ședința Consiliului Politic Național al Partidului Democrat din Moldova pe 14 septembrie, pe motiv că politica editorială a postului nu ar conveni conducerii PDM.

Potrivit unei informații postate pe www.tv8.md, reporterului TV 8 nu i s-a permis să intre la acest eveniment din cauza politicii sale editoriale.

Semnatarii menționează într-o declarație, citată de IPN, că jurnaliști de la alte instituții de presă au avut acces liber în sală. ONG-urile semnatare condamnă practicile admiterii selective a jurnaliștilor la evenimentele de interes public și le califică drept inacceptabile pentru orice formațiune politică, dar în special pentru un partid care se află la guvernare și se declară adept al valorilor democratice.

Organizațiile de media cer ca partidele politice să trateze reprezentanții mass-media în conformitate cu aceleași standarde, fără a-i diviza în „ai noștri” și „ai voștri”, în comozi și incomozi. Totodată, acestea reamintesc că articolul 180 prim din Codul Penal stipulează că împiedicarea în mod intenționat a activității jurnalistului este o faptă pasibilă de răspundere penală. ONG-urile fac apel către toate formațiunile politice să manifeste mai multă deschidere în relațiile cu reprezentanții presei.

Semnatarii declarației sunt Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți și RISE Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău