Olanda | 270 de containere s-au pierdut în Marea Nordului, dintre care trei cu un produs potențial periculos

  • 03 Ianuarie 2019 08:25
Olanda | 270 de containere s-au pierdut în Marea Nordului, dintre care trei cu un produs potențial periculos

O navă a pierdut cel puțin 270 de containere în apele germane din Marea Nordului în noaptea de marți spre miercuri, dintre care trei conțin o substanță potențial periculoasă, au anunțat miercuri, 2 ianuarie, gărzile de coastă olandeze, citate de France Presse.

Din cauza puternicelor rafale de vânt, vreo 20 de containere umplute cu piese de schimb pentru mașini, ecrane plate, becuri și jucării au eșuat miercuri în largul celor trei insule Wadden, la nord de coasta olandeză.

Trei containere, care nu au fost încă localizate, conțin barili de peroxid organic sub formă de pulbere, au indicat gărzile de coastă pe Twitter.

Acest compus extrem de inflamabil și al cărui fum ar putea să fie sursă de iritații este utilizat în special în fabricarea de mase plastice, a polistirenului și a PVC-ului.

Gărzile de coastă olandeze recomandă localnicilor să stea la distanță de containere și să avertizeze poliția sau pompierii dacă le văd.

Nu se știe ce se află în containere în afara celor care au fost aduse de valuri pe insule, au precizat gărzile.

Potrivit comandamentului central german pentru urgențe maritime, nava transportatoare de containere a fost afectată de o furtună.

Navigând sub pavilion panamez, MSC Zoe are lungimea de 396 metri și lățimea de 59 metri, se mai precizează în comunicat. Aceasta este unul din cele mai mari portcontainere din lume, capabil să transporte peste 19.000 de containere, conform presei internaționale.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău