Un film „absurd de sexy” a debutat pe primul loc la box office, dar ridică un mare semn de întrebare

  • 12 Mai 17:30
Un film „absurd de sexy” a debutat pe primul loc la box office, dar ridică un mare semn de întrebare

„Challengers”, un film de dramă despre lumea tenisului cu Zendaya, vedeta din „Dune”, a debutat pe primul loc la box office-ul nord-american. The Guardian descrie „Challengers” ca fiind un film „absurd de sexy”, dar el ridică un mare semn de întrebare.

Pe lângă Zendaya, rolurile principale din film sunt interpretate de actorii Josh O'Connor și Mike Faist. Cu încasări în weekendul de debut de 15 milioane de dolari, Challengers s-a clasat cu ușurință pe primul loc la box office-ul intern din America de Nord, însă weekendul a fost unul slab. scrie Hotnews.

Pe de o parte, este un rezultat respectabil pentru un film care se adresează unui public adult, dar ceea ce îl împiedică să poată fi considerat un succes financiar la box office este bugetul său de producție de 55 de milioane de dolari, scrie revista Variety, citată de News.ro.

Bugetul de producție este unul uriaș pentru un film de acest gen, fără efecte speciale notabile, iar Challengers a avut probabil un buget de marketing și promovare pe măsură. Analiștii din industrie consideră că, în general, filmele cu pretenții de „blockbuster” la box office trebuie să obțină încasări de cel puțin 2,5 ori mai mari decât bugetul de producție pentru a putea fi considerate un succes financiar.

Amazon MGM, care a produs filmul, ar susține probabil că Challengers nu are nevoie să fie un fenomen de box office pentru a avea succes. Kevin Wilson, directorul pentru distribuție în cinematografe la Amazon MGM Studios, a declarat că se așteaptă ca filmul să aibă succes în rândul abonaților Prime Video, platforma de streaming a companiei.

În acest sens, el a comparat Challengers cu Saltburn, filmul de dramă pe care compania l-a lansat anul trecut și care s-a numărat printre cele mai vizionate lansări de streaming. La fel ca Saltburn, și noul lungmetraj al diviziei cinematografice a Amazon a primit un rating „R” în Statele Unite, ceea ce înseamnă că în cinematografe el poate fi văzut de minorii cu vârsta de sub 17 ani doar cu un însoțitor adult.

O altă asemănare între cele două lungmetraje este că ele au fost pe larg apreciate de criticii de film. De exemplu, Peter Debruge de la revista Variety numește Challengers „acel film rar în care vei transpira doar privindu-l”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău