Numărul cetățenilor moldoveni, stabiliți în străinătate, care s-au înregistrat prealabil la alegerile parlamentare anticipate a depășit pragul de 70 de mii

  • 10 Mai 2021 18:23
Numărul cetățenilor moldoveni, stabiliți în străinătate, care s-au înregistrat prealabil la alegerile parlamentare anticipate a depășit pragul de 70 de mii

Numărul cetățenilor moldoveni, stabiliți în străinătate, care s-au înregistrat prealabil la alegerile parlamentare anticipate din iulie a depășit pragul de 70 de mii, potrivit site-ului oficial al Comisiei Electorale Centrale (CEC) la data de 10 mai.

Pe prima poziție se află Italia cu mai mult de 14300 de înregistrări, pe locul secund situându-se Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu peste 11.300 de înscrieri. Urmează Germania cu 8.500 și Rusia cu 6.300 de înregistrări. Din România și Franța s-au înregistrat prealabil câte aproape șase mii de cetățeni ai Rep. Moldova.

Între două și patru mii de înscrieri provin din Statele Unite, Spania și Irlanda.

Înregistrarea prealabilă a alegătorilor stabiliți în afara Republicii Moldova care vor să participe la scrutinul parlamentar a început pe 4 mai curent. Doritorii își pot anunța intenția de a participa la scrutinul din 11 iulie, accesând link-ul inregistrare.cec.md.

Înregistrarea prealabilă este unul dintre criteriile luate în calcul de către autoritatea electorală la stabilirea numărului de secții de votare ce vor fi deschise peste hotare la alegerile din 11 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău