Nodul Gordian | Lecțiile de învățat pentru o justiției mai onestă. Invitate – Lilia Ioniță și Mariana Kalughin

  • 08 August 2019 12:43
0%
00:00:00
00:00:00

Nodul Gordian - 6 august 2019.

Noua putere de la Chișinău, reprezentată de coaliția formată din Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, a avut ca principală promisiune în fața cetățenilor dezoligarhizarea și eliberarea instituțiilor statului, declarat capturat, de sub influența fostei guvernări a Partidului Democrat, declarată și ea nocivă pentru democrația firavă a Republicii Moldova.

Mai multe măsuri luate de cei aflați acum la putere, mai multe numiri în funcții importante ale statului, au lăsat impresia, însă, că ceea ce se întâmplă, de fapt, este schimbarea oamenilor vechiului regim, cu cei ai noii puteri, fără prea mult interes față de binele public. Dacă se produce dezoligarhizarea și dacă este justiția mai liberă în statul capturat Republica Moldova, răspund invitatele emisiunii,  Lilia Ioniță, coordonator de proiecte la Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției și experta anticorupție, Mariana Kalughin.

Cele două cercetătoare se pronunță și pe marginea anchetei inițiate de noul procuror general interimar, Dumitru Robu, privind uzurparea puterii în stat, modul cum ar putea fi investigată și ce finalitate ar putea avea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău