Nodul Gordian | Cine sunt ”Oamenii dreptății” și cum poate justiția recăpăta încrederea societății

  • 28 Mai 2019 16:27
0%
00:00:00
00:00:00

Două tinere magistrate din România, o judecătoare și o procuroră de la București, au povestit în cadrul acestei ediții a emisiunii ”Nodul Gordian” despre provocările care stau în fața tinerilor care aleg o meserie în domeniul justiției. Arina Corsei Vultureanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria sectorului 3 București și Veronica Sârbu, judecătoare la Judecătoria sectorului 4 București fac parte din comunitatea Lideri în Justiție, un program de leadership pentru tineri profesioniști în drept din România. Ele sunt și protagoniste ale filmului ”Oamenii dreptății”.

Ele sunt și protagoniste ale filmului ”Oamenii dreptății”. 

Filmul a fost proiectat și la Chișinău și îi prezintă pe mai mulți tineri din domeniul justiției care povestesc despre viața lor personală și profesională, având scopul de a umaniza profesiile din domeniul dreptului și de a le apropia mai mult de societate. 

Judecătoarea Veronica Sîrbu a povestit, în cadrul discuției, despre cine sunt ”Oamenii dreptății” și despre cum răspund necesităților cetățenilor sistemele de justiție din România și Republica Moldova.

Arina Corsei Vultureanu spune că a ajuns procuror în București, dintr-o dorință arzătoare de a face dreptate. Tânăra povestește despre diferențele dintre adevărul faptic și adevărul care se poate proba. Potrivit ei, atunci când un procuror sau un judecător comite acte de corupție, atunci acest se află într-un profund conflict de valori cu sine însuși. Totodată, încrederea societății în sistemul de justiție poate fi câștigată, în primul rând, prin calitatea actului de justiției, mai subliniază Arina Corsei Vultureanu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău