Nivel record al noilor cazuri zilnice de COVID-19 în Franța

  • 06 Noiembrie 2020 08:59
Nivel record al noilor cazuri zilnice de COVID-19 în Franța

Franța a înregistrat 58.046 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nivel record al acestui indicator, transmite joi Reuters, citat de Agerpres.

Pentru comparație, miercuri valoarea acestui indicator a fost de 40.558 de noi cazuri.

Într-o conferință de presă, șeful Direcției generale pentru sănătate din cadrul Ministerului francez al Sănătății, Jerome Salomon, a declarat că actuala criză cauzată de COVID-19 în Franța se agravează și că fiecare zi a luptei pentru încetinirea răspândirii acestei boli contează.

''Ne confruntăm cu un val foarte ridicat (al infecțiilor). Epidemia progresează. Cu toți trebuie să limităm răspândirea'' ei, a spus Salomon.

El a subliniat că, dacă virusul SARS-CoV-2 continuă să se răspândească în ritmul actual, al doilea val al epidemiei în Franța va fi mai rău și mai îndelungat decât primul, urmând să dureze până la jumătatea lunii decembrie.

Președintele Emmanuel Macron a impus luna trecută un nou lockdown, magazinele neesențiale - precum cele care nu vând alimente de bază și medicamente - fiind nevoite să-și închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă.

Însă guvernul francez este nemulțumit de faptul că publicul nu respectă integral regulile antiepidemice, spre deosebire de primăvara acestui an.

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în Franța a ajuns joi seara la 39.037, dintre care 363 numai în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei, 1.601.367 persoane au fost confirmate cu COVID-19 în această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău