Nicolae Negru: Mâine-poimâine, pentru a forța Chișinăul să accepte Memorandumul Kozak 2, Putin poate porunci transnistrenilor să se refugieze și ei, transformând „pacificatorii” în ceea ce sunt ei cu adevărat (Revista presei)

  • 22 Februarie 2022 09:32
Nicolae Negru: Mâine-poimâine, pentru a forța Chișinăul să accepte Memorandumul Kozak 2, Putin poate porunci transnistrenilor să se refugieze și ei, transformând „pacificatorii” în ceea ce sunt ei cu adevărat (Revista presei)

Revista presei - 22 februarie.

Moldova condamnă recunoașterea independenței regiunilor separatiste din Donbas, scrie presa de la Chișinău.

Maia Sandu atenționează că acestea sunt acțiuni contrare legislației internaționale. R. Moldova rămâne ferm angajată să susțină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional”, a precizat ea într-o postare pe Twitter, citată de Deschide.md.

Iohannis cere „sancțiuni ferme, imediat și fără echivoc” pentru Rusia, după ce Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste Lugansk și Donețk, scrie Cotidianul. „România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei. Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, se arată într-o postare a președintelui României.

Putin a recunoscut „independența” autoproclamatelor „DNR” și „LNR”. Presa din Tiraspol le numește republici – observă portalul Zona de securitate. Agenția de presă a regimului separatist din stânga Nistrului, Novostipmr.com a difuzat o știre la scurt timp după anunțul făcut de Putin cu titlul: „Rusia a recunoscut DNR și LNR”, în care numește regiunile ucrainene – republici, iar pe liderii separatiști de acolo șefii acestora.

Noi trăim cu iluzia păcii în plin război virtual, scrie Nicolae Negru într-un editorial din Ziarul Național. Mâine-poimâine, pentru a forța Chișinăul să accepte Memorandumul Kozak 2, Putin poate porunci transnistrenilor să se refugieze și ei, speriindu-i în prealabil, ca în Donbas, transformând „pacificatorii” în ceea ce sunt ei cu adevărat. Dacă niște extratereștri ar urmări de sus regiunea noastră, ar vedea mișcări de trupe și tehnică militară, tiruri de mitraliere, tunuri, tancuri, rachete, explozii de bombe, convoiuri de refugiați și ar trage concluzia că pământenii se află în război continuu. Și nu ar greși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău