Naționala României, în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal. Elevii lui Iordănescu au încheiat Grupa E pe primul loc

  • 26 Iunie 20:59
Naționala României, în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal. Elevii lui Iordănescu au încheiat Grupa E pe primul loc

În prezența a peste 35 000 de suporteri români în tribunele stadionului Frankfurt Arena., selecționata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câștigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediția din 2000, însă acum au reușit să termine pe primul loc.

Slovacia, care s-a calificat și ea în optimi, de pe locul al treilea, a deschis scorul prin Ondrej Duda (24).
România a acuzat o perioadă șocul primirii golului, dar treptat a revenit în meci și Rațiu (33) a prins un șut bun de la 20 de metri, reținut în doi timpi de Dubravka.

În min. 34, Hagi a fost faultat de Hancko la limita careului, arbitrul a dictat lovitură liberă, dar a arbitrajul video a schimbat decizia în penalty, deoarece infracțiunea a fost pe linie. Răzvan Marin (37) a transformat impecabil și a egalat.

În partea secundă, cele două echipe nu au riscat foarte mult, dar și așa și-au mai creat ocazii de gol. Răzvan Marin a șutat de la 16 metri (61), dar Dubravka a respins. Drăguș a trimis puțin peste poartă (61).

Ultima jumătate de oră a fost fără evenimente, ambele echipe consimțind că rezultatul de egalitate le avantajează în balanță cu riscul primirii unui gol.

România, care va juca în optimi pe 2 iulie, cu a treia clasată din Grupa A, B, C sau D, nu va putea conta în acel meci pe Nicușor Bancu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Clasament

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău