CNN: Majoritatea alegătorilor americani cred că Donald Trump a câștigat dezbaterea

  • 28 Iunie 19:21
CNN: Majoritatea alegătorilor americani cred că Donald Trump a câștigat dezbaterea

Majoritatea alegătorilor înregistrați în SUA pentru a vota la următoarele alegeri prezidențiale consideră că fostul președinte Donald Trump l-a depășit pe actualul președinte, Joe Biden, în dezbaterea desfășurată joi pe canalul CNN, potrivit unui sondaj realizat chiar de rețea în rândul telespectatorii care au vizionat programul, informează EFE, scrie Agerpres.

Astfel, 67% dintre telespectatorii care au urmărit dezbaterea cred că republicanul Donald Trump a avut performanțe mai bune, față de 33%, care au considerat contrariul, transmite sursa.

Potrivit sondajului CNN, majoritatea respondenților au indicat că nu au încredere reală în capacitatea democratului Joe Biden de a conduce țara și, în același timp, o majoritate a apreciat că dezbaterea a avut un efect redus sau niciun efect asupra modului în care va vota pe 5 noiembrie.

Dintre alegătorii republicani, 96% au spus că Donlad Trump a făcut o treabă mai bună în dezbatere, în timp ce 69% dintre alegătorii democrați l-au văzut pe Joe Biden drept câștigătorul serii.

Pe de altă parte, 81% dintre cei consultați au declarat că dezbaterea nu a avut niciun efect asupra deciziei lor privind alegerea președintelui, în timp ce 14% au spus că evenimentul i-a făcut să reflecteze, deși nu și-au schimbat opinia anterioară.

Doar 5% au recunoscut că s-au răzgândit cu privire la candidatul pentru care vor vota după ce au văzut dezbaterea.

CNN avertizează că rezultatele sondajului reflectă opiniile alegătorilor care au urmărit dezbaterea și nu sunt reprezentative pentru opiniile întregului public care ar putea vota, în cele din urmă, la scrutinul prezidențial din noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,06 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău