Michael Jackson avea datorii de peste 500 de milioane de dolari când a murit în 2009

  • 28 Iunie 21:01
Michael Jackson avea datorii de peste 500 de milioane de dolari când a murit în 2009

Michael Jackson acumulase datorii de peste o jumătate de miliard de dolari la momentul morții sale, în 2009, relevă noi documente judiciare.

O declarație depusă la 21 iunie de executorii testamentari a furnizat unele dintre cele mai complete detalii de până acum cu privire la situația financiară dificilă cu care se confrunta artistul, câștigător a 13 premii Grammy, la momentul morții sale, transmite News.ro.

Documentul depus la tribunalul superior din comitatul Los Angeles a relatat cum "cele mai importante active" ale lui Jackson erau supuse unor "datorii și pretenții ale creditorilor în valoare de peste 500 de milioane de dolari (395,7 milioane de lire sterline), unele dintre datorii acumulând dobânzi la rate extrem de ridicate, iar unele datorii fiind în stare de nerambursare".

Regele muzicii pop a murit la 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, cu puțin timp înainte de a porni în turneul său "This Is It", care urma să includă orașe precum Londra, Paris, New York și Mumbai. El a ingerat o doză letală de propofol, un anestezic chirurgical puternic, de la medicul său personal, Conrad Murray, care a fost ulterior condamnat pentru omor involuntar și condamnat la patru ani de închisoare.

Decesul lui Jackson la domiciliul său din Los Angeles a determinat ca moștenitorii săi să fie responsabili financiar pentru aproximativ 40 de milioane de dolari datorați promotorului "This Is It", AEG, se afirmă în dosarul recent depus la tribunal. La momentul decesului său, Jackson se confrunta cu procese în străinătate și în mai multe state americane, inclusiv California.

Creditorii au depus peste 65 de cereri împotriva lui Jackson, ceea ce a determinat și mai multe litigii. Executorii judecătorești au scris însă în dosar că au stabilit sau au soluționat în alt mod majoritatea cererilor creditorilor și alte acțiuni în instanță.

Executorii au solicitat, de asemenea, ca avocații lor să fie rambursați cu bani din averea lui Jackson pentru serviciile juridice din 2018, printre alte cheltuieli.

Înainte de depunerea recentă de către executorii testamentari ai moștenirii Jackson, un contabil public care a depus mărturie în numele AEG în 2013, pe fondul litigiului privind moartea cântărețului, a descris finanțele lui Jackson. După cum a documentat Los Angeles Times, contabilul a explicat că Jackson a cheltuit exorbitant pe bijuterii - deși a cumpărat, de asemenea, artă, mobilier și cadouri, a călătorit și a donat bani în scopuri caritabile. "Era falit", a declarat contabilul, William Ackerman.

Beneficiarii averii lui Jackson sunt mama sa, Katherine, și copiii săi: Prince, 27; Paris, 25; și Blanket, 22. 

În timpul carierei sale, Jackson a vândut mai mult de 400 de milioane de discuri. Rock and Roll Hall of Fame l-a inclus în 1997 ca membru al grupului Jackson 5 și în 2001 ca artist solo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Mon
26
Tue
26
Wed
25
Thu
23
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău