Moțiunile comuniștilor, dezbătute în Parlament

  • 10 Iulie 2013 09:14
Moțiunile comuniștilor, dezbătute în Parlament

Parlamentul urmează să examineze miercuri, 10 iulie, moțiunile simple inițiate de către deputații comuniști împotriva miniștrilor Apărării și Educației.

Moțiunea privind demisia ministrului Apărării este îndreptată să destabilizeze situația din Republica Moldova, să discrediteze actuala guvernare și să denigreze parcursul european al țării, a declarat marți, 9 iulie, ministrul Apărării, Vitalie Marinuța.

Deputații comuniști susțin că Vitalie Marinuța ar fi pus în pericol securitatea statului prin declarațiile sale anterioare în care afirmase că armata Republicii Moldova este în stare să riposteze, în cazul unui atac din partea forțelor transnistrene.

Comuniștii sunt nemulțumiți și de ministrul Educației, Maia Sandu, și modul în care, în acest an, au fost organizate examenele de bacalaureat.Anterior Maia Sandu a declarat că organizarea corectă a Bacalaureatului nu este un motiv de a demisiona din funcție.

Comisia parlamentară pentru educație și cercetare a avizat ieri negativ moțiunea de cenzură împotriva ministrului Educației, Maia Sandu. Comisia pentru securitate națională urmează să se întrunească astăzi pentru a lua o hotărâre în privința moțiunii privind demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău