Republica Moldova a solicitat renegocierea concesiilor tarifare pentru exportul mai multor produse agricole autohtone în Turcia

  • 21 Mai 19:40
Republica Moldova a solicitat renegocierea concesiilor tarifare pentru exportul mai multor produse agricole autohtone în Turcia

Republica Moldova a solicitat renegocierea concesiilor tarifare acordate pentru exportul mai multor produse agricole autohtone pe piața Turciei. Subiectul a fost analizat în cadrul unei noi runde de discuții privind extinderea liberalizării comerțului dintre Republica Moldova și Republica Turcia, transmite MOLDPRES.

Printre produsele agricole pentru care Republica Moldova a solicitat renegocierea concesiilor tarifare se numără vinuri, miere de albine, nuci, fructe și legume proaspete, procesate și/sau conservate, sucuri și alte băuturi, uleiuri, cereale, înghețată, produse de patiserie.

Ședința a fost prezidată de către secretara de stat a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, Cristina Ceban și de către directorul general-adjunct pentru Acorduri Internaționale și Afaceri UE din cadrul Ministerul Comerțului al Republicii Turcia, Atilla Bastirmaci. Oficialii ambelor țări au menționat importanța implementării Acordului de comerț liber, subliniind contribuția acestuia la intensificarea relațiilor economice bilaterale, consolidarea schimburilor comerciale și investițiilor străine în regiune precum și intensificarea relațiilor bilaterale atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul comunității de afaceri.

În perioada ianuarie-martie 2024, Republica Turcia s-a clasat pe locul patru printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial, cu o pondere de 6,9% din valoarea comerțului total. Valoarea comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Turcia a înregistrat în perioada de referință suma de 212,5 mln dolari.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău