COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 15 cazuri în Republica Moldova

  • 21 Mai 19:00
COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 15 cazuri în Republica Moldova

În Republica Moldova, în ultima săptămână au fost înregistrate 15 cazuri de COVID-19 și patru cazuri de gripă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 13-19 mai, cazurile de COVID-19 sunt în descreștere cu 25% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare. Dintre acestea, patru cazuri au fost raportate la copii.

Tot săptămâna trecută, pe teritoriul țării noastre au fost confirmate patru cazuri de gripă sezonieră. De la începutul sezonului rece, în țara noastră au fost înregistrate 1.776 de cazuri de gripă, 221.562 cazuri de infecții respiratorii.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie, respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău