Moldovenii vor pedepse mai dure pentru piraterie

  • 08 Iunie 2012 16:34
Moldovenii vor pedepse mai dure pentru piraterie

Încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală reprezintă fenomenul cel mai larg răspândit în Republica Moldova, sunt de părere aproape 70% dintre participanții la un sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Studii de Marketing CBS-AXA.Mai mult de 50 la sută dintre cei intervievați cred că populația cumpără produse piratate sau contrafăcute din necunoștință…

Încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală reprezintă fenomenul cel mai larg răspândit în Republica Moldova, sunt de părere aproape 70% dintre participanții la un sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Studii de Marketing CBS-AXA.

Mai mult de 50 la sută dintre cei intervievați cred că populația cumpără produse piratate sau contrafăcute din necunoștință de cauză, iar circa 45% - le cumpără din cauza  prețului mai mic. Aproximativ 50 la sută dintre respondenți au spus că nu au fost afectați de calitatea produselor contrafăcute.

70% dintre cei chestionați au pledat pentru pedepse administrative mai aspre pentru piraterie și produse contrafăcute, transmite Infotag.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău