Moldova a semnat patru acorduri de finanțare în valoare de peste 50 de milioane de euro

  • 12 Iunie 2014 12:43
Moldova a semnat patru acorduri de finanțare în valoare de peste 50 de milioane de euro

Banii urmează să fie investiți în domeniile afacerilor interne, dezvoltării zonelor rurale și energeticii au fost semnate cu puțin timp în urmă de premierul Leancă și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care se află într-o vizită în Chiși

Totodată, Uniunea Europeană a dublat cotele de export din Republica Moldova a prunelor, merelor, strugurilor și roșiilor, a declarat astăzi premierul Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă comune la acre a participat și Jose Manuel Barroso.

Oficialul european a dat asigurări că Bruxelles-ul va sprijini, financiar și tehnic, țara noastră, dacă aceasta va continua reformele pro-europene pe care le-a inițiat. Jose Manuel Barroso a subliniat că liberalizarea regimului de vize și Acordul de asociere sunt în beneficiul Republicii Moldova

Președintele Comisiei Europene a fost întâmpinat la reședința de stat cu onoruri militare. El este însoțit la Chișinău de comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule.

La această oră, președintele Comisiei Europene urmează să participe la deschiderea Conferinței Investiționale Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău