Mircea Geoană nu crede că administrația de la Tiraspol va cere alipirea la Rusia: NATO va continua să susțină Republica Moldova

  • 26 Februarie 09:09
Mircea Geoană nu crede că administrația de la Tiraspol va cere alipirea la Rusia: NATO va continua să susțină Republica Moldova

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că NATO va continua să susțină Republica Moldova în cazul în care administrația separatistă de la Tiraspol va convoca așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile la care, potrivit presei de la Chișinău, regiunea transnistreană ar putea cere alipirea la Rusia. Cu toate acestea, Mircea Geoană nu crede că intențiile Tiraspolului se vor materializa.

„Rusia a activat așa-zise referendumuri, complet ilegale și fictive, în Transnistria, în Abhazia și Osetia și după ce au anexat o parte din estul Ucrainei. Ceea ce înțeleg că se va întâmpla, va fi mai degrabă anunțul unor noi acorduri comerciale între Rusia și regiunea transnistreană. Și ele sunt ilegale, iar referendumul deja s-a produs acum câțiva ani de zile.”, a declarat Geoană pentru PRO TV.

În context, Mircea Geoană a subliniat că în Ucraina nu se joacă doar soarta Ucrainei, ci se joacă și soarta securității europene și soarta Republicii Moldova.

Întrebat dacă NATO ar putea da o reacție dacă cererea Tiraspolului va avea loc, Geoană a răspuns că „NATO va condamna și vom continua să susținem Republica Moldova pentru că Republica Moldova are un rol foarte important. E o țară mai mică, are această problemă transnistreană. Dar încă o dată, revenind la Ucraina, aceasta va rezista. Suntem absolut convinși că Ucraina va fi alături de noi în comunitatea euroatlantică. Vom continua să-i susținem”.

Amintim că, Serviciul militar de informații al Ucrainei (GUR) a transmis că „nu deține informații” care ar confirma planurile administrației de la Tiraspol de a cere alipirea la Rusia.

Citiți și: 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău