Biroul de Reintegrare, reacție la intenția administrației de la Tiraspol de a convoca așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile

  • 22 Februarie 14:55
Biroul de Reintegrare, reacție la intenția administrației de la Tiraspol de a convoca așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile

Biroul de Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova anunță că monitorizează cu atenție situația din regiunea transnistreană în contextul intenției administrației separatiste de la Tiraspol de a convoca așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile. Presa de la Chișinău scrie că la acest eveniment regiunea transnistreană ar putea cere alipirea la Rusia.

Biroul de Reintegrare a dat asigurări că nu observă premise pentru escaladarea situației în regiune.

„Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că situația din regiune s-ar putea deteriora”, a arătat Biroul în comunicatul emis pe 22 februarie.

Totodată, Biroul de Reintegrare al Guvernului s-a arătat convins că „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”.

Precizăm că șa congresul așa zișilor deputați de toate nivelurile din regiunea transnistreană, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Declarația a fost făcută de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, citat de INFOTAG.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău