Serviciul militar de informații al Ucrainei: Nu este confirmată informația despre o posibilă cerere a regiunii transnistrene de alipire la Rusia

  • 23 Februarie 08:27
Serviciul militar de informații al Ucrainei: Nu este confirmată informația despre o posibilă cerere a regiunii transnistrene de alipire la Rusia

Serviciul militar de informații al Ucrainei (GUR) a comentat intenția administrației de la Tiraspol de a convoca așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile unde, potrivit presei de la Chișinău, regiunea transnistreană ar putea cere alipirea la Rusia, transmite Radio Chișinău.

Astfel, secretarul de presă al GUR, Andrei Iusov, a declarat că serviciul secret ucrainean nu deține informații care ar confirma planurile administrației de la Tiraspol de a cere alipirea la Rusia.

„Potrivit datelor noastre, informația că pe 28 februarie „autoritățile” transnistrene ar cere alipirea la Federația Rusă deocamdată nu este confirmată”, a declarat Andrei Iusov pentru publicația Pravda ucraineană.

În context, reamintim că ieri, 22 februarie, Biroul de Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova a anunțat că monitorizează cu atenție situația din regiunea transnistreană.

„Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că situația din regiune s-ar putea deteriora”, a precizat sursa citată.

Totodată, Biroul de Reintegrare al Guvernului s-a arătat convins că „Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău