Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a discutat agenda bilaterală de cooperare cu omologul său finlandez Pekka Haavisto

  • 14 Ianuarie 18:53
Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a discutat agenda bilaterală de cooperare cu omologul său finlandez Pekka Haavisto

Aureliu Ciocoi a purtat o discuție în format de videoconferință cu Pekka Haavisto, ministrul afacerilor externe al Finlandei. Oficialii au trecut în revistă principalele subiecte ale cooperării bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, fiind evidențiată importanța aprofundării dialogului politic și necesitatea identificării domeniilor noi de colaborare.

Miniștrii de externe au acordat o atenție deosebită subiectului integrării europene și cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. În acest context, șeful diplomației moldovene a expus omologului finlandez viziunea autorităților cu privire la continuarea implementării angajamentelor derivate din Acordul de Asociere și orientate spre modernizarea Republicii Moldova.

Pekka Haavisto a confirmat sprijinul Guvernului de la Helsinki pentru desfășurarea reformelor democratice din țara noastră, în special în domeniul respectării drepturilor fundamentale ale omului și consolidării statului de drept. Finlanda este disponibilă în continuare să contribuie cu experiența și expertiza necesară în atingerea acestui obiectiv.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a exprimat mulțumiri ministrului Pekka Haavisto pentru consecvența asistenței finlandeze, adresând omologului său invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova în cel mai apropiat timp posibil, în condițiile în care situația pandemică actuală o va permite.

Finlanda contribuie anual prin intermediul Fondului de cooperare locală (FLC) la implementarea unor proiecte importante de care beneficiază reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova destinate sprijinirii mediului înconjurător și diminuării consecințelor schimbărilor climatice, libertății media și de exprimare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-14
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Wed
-3
Thu
0
Fri
3
Sat
5
Sun
7

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău