Miniștrii vor merge săptămânal în teritoriu. Ion Chicu: Până la sfârșitul lunii ianuarie, vreau să vin în fiecare raion

  • 10 Decembrie 2019 15:45
Miniștrii vor merge săptămânal în teritoriu. Ion Chicu: Până la sfârșitul lunii ianuarie, vreau să vin în fiecare raion

Ședințele de lucru cu participarea președinților de raioane trebuie să aibă loc trimestrial, declară premierul Ion Chicu. Totodată, toți miniștrii vor efectua săptămânal vizite de lucru în raioanele țării, iar practica de a organiza ședințele Guvernului în teritoriu ar putea fi reluată. Declarațiile au fost făcute de către premier în cadrul unei ședințe comune a membrilor cabinetului de miniștri cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți, transmite IPN.

„Cheia succesului este comunicarea eficientă, un dialog constructiv și pragmatic între executiv și APL. Avem un Guvern tehnocrat, deci nu privim conducătorii raioanelor prin prisma orientării politice. Pentru noi contează soluționarea problemelor confruntate la nivel de raion și, în general, pe țară”, a declarat Ion Chicu, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

„Până la sfârșitul lunii ianuarie, vreau să vin în fiecare raion și să port discuții cu factorii de decizie. Tot ce contează pentru mine sunt, de fapt, pașii care vor succeda vizita mea în teritoriu”, a mai spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a solicitat colegilor să ia act de problemele enunțate de administrațiile publice locale și să intervină în conformitate cu Planul de Acțiuni al Guvernului.

La finalul ședinței, Ion Chicu a îndemnat toți conducătorii să se asigure de pregătirea suficientă pentru a face față sezonului rece al anului. Aici au fost menționate menținerea căilor de comunicare într-o stare practicabilă, aprovizionarea cu agent termic a instituțiilor publice și locuințelor, precum și susținerea păturilor social-vulnerabile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău