Mesaje de amenințare față de unioniști pe Facebook. Procuratura a fost sesizată de Asociația Promo-LEX

  • 11 Aprilie 2018 15:37
Mesaje de amenințare față de unioniști pe Facebook. Procuratura a fost sesizată de Asociația Promo-LEX

Asociația Promo-LEX cere Procuraturii Generale să investigheze publicarea pe o pagină de socializare a unor mesaje de amenințare față de unioniști, pe care le califică drept instigatoare la vrajbă și dezbinare națională.

Organizația se referă la o pagină de Facebook numită „Unionizmul Trece Patria Ramîne”, unde recent a fost publicată o imagine simbolică cu o persoană care atârnă pe un ștreang și pe care este plasată inscripția „UNIREA”. Imaginea este însoțită de o descriere în limba rusă în care persoanele cu viziuni unioniste, numite „fasciștii unioniști”, sunt amenințate cu spânzurătoarea, după alegerile parlamentare.

Avocatul Promo-LEX, Dumitru Sliusarenco, subliniază că astfel de mesaje publice sunt deosebit de periculoase, iar retorica ce incită la ură constituie o infracțiune, stabilită de articolul 346 din Codul penal, motiv pentru care organele de drept ar trebui să intervină prompt în această situație.

Șefa serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru Radio Chișinău că nu a recepționat deocamdată o asemenea solicitare din partea Asociației Promo-LEX.

Potrivit Promo-LEX, pagina respectivă se asociază cu președintele R.Moldova, Igor Dodon, care nu a oferit nicio reacție prin care s-ar distanța de aceste mesaje de ură.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău