Ucraina confirmă o pierdere grea pentru Rusia în Marea Neagră.. Corveta Ciclon, de pe care rușii lansau rachete Kalibr, a fost lovită de ATACMS

  • 21 Mai 21:00
Ucraina confirmă o pierdere grea pentru Rusia în Marea Neagră.. Corveta Ciclon, de pe care rușii lansau rachete Kalibr, a fost lovită de ATACMS

Statul Major al Ucrainei a confirmat că a lovit corveta rusă Ciclon, în noaptea de 18-19 mai, în Sevastopol, din peninsula Crimeea anexată de ruși, relatează presa ucraineană.

Asta, după ce informațiile despre lovirea navei Ciclon, de pe care rușii lansau rachete de croazieră Kalibr, au început să circule online în această săptămână, scrie Hotnews.ro.

„Noile informații pe care le-am obținut indică faptul că Forțele de Apărare ale Ucrainei au lovit corveta rusească 22800 Ciclon în noaptea de 18-19 mai”.

Căpitanul Dmitro Pletenciuk, șeful Centrului pentru Comunicații Strategice al Forțelor de Apărare de Sud, a declarat că, dacă informațiile conform cărora corveta a fost lovită în Crimeea sunt corecte, forțele ruse nu vor mai putea lansa rachete Kalibr.

Pletenciuk a declarat că atacul, care a implicat două rachete ATACMS furnizate de SUA, ar putea însemna pierderea ultimei nave cu rachete din Crimeea.

Pe 19 mai 2024, bloggerii militari ruși scriau că cea mai recentă lovitură efectuată de forțele ucrainene a dus la scufundarea corvetei „Ciclon” din clasa Proiectului 22800 sau Karakurt în portul Sevastopol.

Corveta era înarmată cu lansatoare de rachete Oniks și Kalibr.

Pierderea este cu siguranță dureroasă, mai ales că era vorba de o navă nouă, având în vedere că această navă a fost dată în folosință în iulie 2023, potrivit TASS.

Rusia a început să mute flota Mării Negre la Novorossiysk anul trecut, după o serie de lovituri devastatoare ucrainene, inclusiv un atac cu rachete asupra sediului său din Sevastopol pe 22 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău