”Pentru a soluționa problemele cheie cu care se confruntă țara și pentru a conlucra cu partenerii internaționali, Moldova trebuie să aibă un guvern credibil cu un parlament deplin funcțional. Prin urmare, îndemnăm la un proces de formare a guvernului cât mai transparent posibil. În plus, toate partidele ar trebui să se concentreze pe beneficiul public și să lucreze pentru a obține încrederea poporului Moldovei și a partenerilor internaționali”, se menționează în mesajul diplomatului transmis redacției Ziarului de Gardă.
”Cetățenii Moldovei merită lideri angajați să lucreze pentru poporul care i-a ales și pentru a îmbunătăți oportunitățile economice pentru toți”, a ținut să menționeze Dereck J. Hogan.
”Cred că toți cetățenii Moldovei știu că țara lor nu-și poate atinge adevăratul potențial fără o reformă serioasă, începând cu eliminarea corupției. Corupția descurajează investițiile străine și antreprenoriatul, împiedică crearea noilor locuri de muncă și îi împinge pe tinerii talentați să caute oportunități mai mari în străinătate. Crearea instituțiilor precum Centrul Național Anticorupție, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Anticorupție sunt pași importanți, dar ele au nevoie de finanțare, angajați și independență pentru a-și îndeplini misiunea pe deplin”, a subliniat ambasadorul SUA în R. Moldova.
Printre altele, diplomatul a îndemnat viitorul guvern să își demonstreze angajamentul față de reformele inițiate în sectorul financiar prin luarea măsurilor necesare pentru a reporni programele de creditare cu FMI și Banca Mondială, precum și a redobândi accesul la asistența macrofinanciară a UE.
”Statele Unite sunt alături de poporul Moldovei. Îndemnăm oficialii nou-aleși să aleagă binele comun și nu interesul propriu. Sunt încrezător că, cu voință politică, implicarea publică și sprijin din partea partenerilor internaționali, cetățenii Moldovei pot construi viitorul luminos și prosper pe care țara lor îl merită”, se mai menționează în mesajul ambasadorului SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan.