Membrii PAS care nu o susțin pe Olesea Stamate în calitate de candidat la alegerile parlamentare noi riscă să fie sancționați. REACȚIA partidului la declarația organizației orășănești Hâncești

  • 25 Ianuarie 2020 17:49
Membrii PAS care nu o susțin pe Olesea Stamate în calitate de candidat la alegerile parlamentare noi riscă să fie sancționați. REACȚIA partidului la declarația organizației orășănești Hâncești

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) vine cu unele precizări în legătură cu alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, Hâncești după ce organizația orășănească a formațiunii a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate în calitate de candidat la scrutin. Astfel, potrivit unui comunica al formațiunii, „comportamentul unor membri PAS care nu respectă decizia Consiliului Politic Național PAS va fi analizat la ședințele forurilor statutare ale partidului, care vor lua decizia potrivită”.

„Ceea ce a fost vehiculat astăzi nu reprezintă poziția Organizației Teritoriale Hâncești, ci a organizației locale din orașul Hâncești (una dintre cele 30 de organizații locale ale PAS din raionul Hâncești). Organizația Teritorială Hâncești PAS susține candidatura doamnei Olesea Stamate pentru funcția de deputat.
Dincolo de asta, conform Statutului PAS (art.58 lit.c) din Statutul PAS), decizia cu privire la desemnarea candidatului pentru alegerile parlamentare este competența exclusivă a Consiliului Politic Național PAS. La data de 18 ianuarie a.c. Consiliul Politic Național PAS a decis cu un vot covârșitor (91 pro, 3 abțineri și 0 voturi împotrivă) susținerea candidaturii Olesei Stamate la funcția de deputat în circumscripția Hâncești. Oamenii din Hâncești o susțin pe Olesea Stamate și ne-au oferit astăzi toate cele 500 de semnături necesare pentru înregistrarea doamnei Stamate în calitate de concurent electoral”, se arată în comunicat.

Organizația orășenească Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate anunță că nu o va susține pe Olesea Stamate, la funcția de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie, așa cum a decis Consiliul Politic Național al formațiunii în ședința de săptămâna trecută. Marcel Petrușan, președinte al Organizației, a scris pe Facebook că la nivel local s-a luat decizia de a-l susține pe Grigore Cobzac, candidat independent.

„Noi, cei din Hâncești, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru, d-na Stamati și un candidat membru PAS, înaintat de noi, d-nul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura d-nului Cobzac, pe care și îl vom susține”, a scris Marcel Petrușan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău