Măsuri sporite de securitate la Odesa

  • 27 Aprilie 2016 09:46
Măsuri sporite de securitate la Odesa

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a dispus suplimentarea numărului de ofițeri de poliție la Odesa, pentru asigurarea ordinii publice în oraș, a anunțat guvernatorul regiunii, Mihail Saakasvili, relatează RADOR, care citează presa de la Kiev.

"Președintele a cerut șefului Poliției Naționale și șefului Gărzii Naționale din Ucraina să trimită la Odesa unități suplimentare de până la 1.000 de persoane, pentru a asigura ordinea publică în oraș", a scris Saakașvili pe pagina sa de Facebook. El a subliniat că "există un anumit pericol și, prin urmare, s-a adresat șefului statului cu solicitarea de a consolida măsurile de securitate în acest oraș din sudul Ucrainei".

Consolidarea măsurilor de securitate la Odesa are loc în contextul apropierii datei de 2 mai, când se împlinesc doi ani de la izbucnirea unui conflict între pro-rușii și pro-ucrainenii din oraș, soldat cu câteva zeci de victime.

Aproximativ 50 de persoane au murit, pe data de 2 mai 2014, la Odesa, în urma unor confruntări între apărătorii unității Ucrainei și simpatizanți pro-ruși. Violențele au izbucnit în timp ce o coloană de ucraineni care militau pentru unitatea țării a fost atacată de separatiști pro-ruși înarmați cu bâte, lanțuri metalice și pistoale. Cei aproximativ 1.500 de susținători ai Kievului, majoritatea suporteri ai cluburilor de fotbal din Odesa și din Harkiv, au fost atacați de câteva sute de pro-ruși.

Ulterior, pro-rușii s-au baricadat în Casa Sindicatelor din Odesa, care a luat foc în circumstanțe încă neclare în timp ce era asediată de cei din tabăra pro-ucraineană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău