MAIA va pregăti o inițiativă legislativă privind asigurarea în agricultură

  • 28 Mai 2016 12:22
MAIA va pregăti o inițiativă legislativă privind asigurarea în agricultură

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va crea proiectul unei legi privind acordarea despăgubirilor în caz de calamități naturale în agricultură, cu condiția că terenurile agricole vor fi asigurate.

Aceasta este una dintre soluțiile agreate la o nouă ședință privind asigurarea în agricultură, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al MAIA.

Participanții la ședință, reprezentanții agricultorilor și al companiilor de asigurare, au propus crearea unui cadru legal care ar motiva agricultorii să se asigure și să se renunțe la ideea obligativității. Participanții au susținut ideea că primele de asigurare la moment sunt exagerat de mari, deoarece se asigură foarte multe riscuri. Astfel, mecanismul de asigurare care urmează a fi elaborat ar putea să prevadă un număr strict de asigurări specifice, care ar permite micșorarea primei de asigurare.

În concluzie, a fost luată decizia creării unui grup de lucru din care să facă parte toate părțile vizate, care va elabora un mecanism legislativ eficient în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău