Maia Sandu: Trebuie să avem 51 de voturi ca să demitem acest Guvern, dar și mai important, trebuie să avem 51 de voturi ca să venim cu alt Guvern

  • 06 Iulie 2020 09:06
Maia Sandu: Trebuie să avem 51 de voturi ca să demitem acest Guvern, dar și mai important, trebuie să avem 51 de voturi ca să venim cu alt Guvern

Există prevederi legale clare ce țin de paza șefului statului, dar ele întotdeauna pot fi abuzate, este de părere lidera PAS, Maia Sandu. „Depinde cine este în fruntea acestei paze. Dacă este un om de stat, care respectă legea indiferent de ce-i spune șeful statului, atunci evident că nu se întâmplă să avem abuzuri, dar și mai mult depinde de cel care este păzit”, a răspuns Maia Sandu într-un live pe Facebook, unui internaut care a făcut referire la convoiul din opt mașini care însoțește președintele țării, Igor Dodon, în cadrul vizitelor sale de lucru în localitățile din țară, transmite IPN.

În cadrul aceluiași live, lidera PAS, s-a referit și la posibilitatea unei eventuale schimbări a zilei pentru alegerile prezidențiale, stabilite pentru data de 1 noiembrie anul curent. Aceasta a precizat că există o prevedere legală conform căreia alegerile prezidențiale pot avea loc doar în intervalul 23 octombrie-23 noiembrie, iar o deviere de la aceasta este imposibilă. „Pornind de la această prevedere legală, colegii din Parlament au propus ca prima rundă a alegerilor să aibă loc pe 24 octombrie, dar pentru propunerea respectivă nu s-au adunat 51 de voturi”, a adăugat Maia Sandu.

De asemenea, lidera PAS a menționat că susține reducerea numărului de deputați în Parlament, dar a subliniat că ,,desigur, contează numărul deputaților, dar și mai mult contează calitatea acestora”. „Putem avea 101 de deputați și putem avea 31 de deputați, dar dacă toți 31 sunt corupți și o să facă, o să protejeze în continuare scheme de corupție, atunci o să ne coste la fel de mult”, a spus aceasta.

La o altă întrebare referitor la ceea ce se întâmplă în Partidul Democrat, Maia Sandu a răspuns că nu știe exact ce se întâmplă în PDM. „Dar știu că acest partid a ajuns să aibă un număr atât de mare, mă refer la cum arăta înainte să se spargă, a ajuns să aibă un număr mare de deputați în Parlament datorită sistemului electoral mixt pe care l-a votat Plahotniuc cu Dodon”, a menționat aceasta.

Referindu-se la subiectul demiterii Guvernului Chicu, Maia Sandu a declarat că PAS își dorește să demită acest Guvern și că au adus nenumărate argumente de-a lungul timpului în susținerea aceste idei. ,,Ca să demitem Guvernul, avem nevoie de 51 de mandate. PAS are 15, împreună cu Platforma DA avem 26. Trebuie să avem 51 de voturi ca să putem să demitem acest Guvern, dar și mai important, trebuie să avem 51 de voturi ca să venim cu alt Guvern”, a mai spus lidera PAS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău