Maia Sandu: Inițiativa lui Plahotniuc este o tentativă de a corupe deputații aleși în circumscripțiile uninominale

  • 06 Martie 2017 16:14
Maia Sandu: Inițiativa lui Plahotniuc este o tentativă de a corupe deputații aleși în circumscripțiile uninominale

Partidul Acțiune și Solidaritate critică inițiativa Partidului Democrat de introducere a votului uninominal pe care o califică drept „încercare a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de a se menține cu orice preț la putere”.

Președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat într-o conferință de presă că inițiativa de a schimba sistemul electoral reprezintă ultima șansă a lui Vlad Plahotniuc de a intra în Parlament „prin coruperea deputaților aleși în circumscripțiile uninominale”.

Deputatul ales în raion nu va poate face nimic în raion nu va putea face nimic în Parlament fără a fi în echipă cu alți deputați. Un singur deputat înseamnă un singur vot. Este o minciună că cetățeanul va putea să retragă mandatul deputatului ales.”

Membrii PAS mai susțin că prin această inițiativă cetățenii Republicii Moldova vor asista la „transformarea alegerilor parlamentare într-un fel de alegeri raionale, în care PD-ul va încerca să-și salveze pielea”. Totodată, în opinia lor, dacă va fi introdus votul uninominal va fi diminuată implicarea în viața din țară a diasporei care va beneficia doar de trei mandate.

PAS consideră va urma un amplu „proces de intimidare a angajaților din instituțiile publice, controlate de PD, pentru a semna pentru această inițiativă de introducere a votului uninominal”.

Amintim că președintele PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat luni, 6 martie, că formațiunea sa va sprijini și va promova modificarea sistemului electoral prin introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău