Maia Sandu i-a expediat Laurei Kovesi invitația de a deveni procuror general în R.Moldova, potrivit deputatului ACUM Iurie Reniță

  • 29 Iunie 2019 18:50
Maia Sandu i-a expediat Laurei Kovesi invitația de a deveni procuror general în R.Moldova, potrivit deputatului ACUM Iurie Reniță

Dacă fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România, Codruța Kövesi, nu reușește să devină procuror european, este așteptată cu brațele deschise să fie procuror general al Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de Ambasadorul Iurie Reniță, președinte al Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul de la Chișinău, într-un interviu pentru Adevărul.

„Îi dorim doamnei Kovesi să reușească la Bruxelles, dar dacă nu reușește, să știți că cu brațele deschise, frătește, o așteptăm la Chișinău și nu doar pe ea, dar și echipa care ar putea s-o însoțească și sperăm mult să reușim. S-au făcut propunerile legislative care să permită acest lucru, chiar dacă n-au cetățenia Republici Moldova, dar nu-i o problemă, că am putea să-i oferim această cetățenie în câteva zile”, susține Iurie Reniță pentru Adevărul.

Deputatul declară că o cunoaște personal pe Codruța Kövesi din perioada în care a fost ambasador și a colaborat cu fosta șefă a DNA.

Iurie Reniță mai spune că prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, i-ar fi adresat mesaje Codruței Kövesi, cu propunerea de a ocupa funcția de procuror general al Republicii Moldova.

„A fost o doleanță a noastră, vedem și cum va reacționa doamna Kovesi. Sperăm mult să dea un mesaj pozitiv”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău