Maia Sandu: Blocul ACUM nu va face coaliție în viitorul Parlament nici cu PD, nici cu PSRM

  • 27 Februarie 2019 08:02
Maia Sandu: Blocul ACUM nu va face coaliție în viitorul Parlament nici cu PD, nici cu PSRM

Blocul ACUM nu va face coaliție în viitorul Parlament nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor, a declarat președinta PAS, Maia Sandu citată de IPN. Ea a amintit, în cadrul unei emisiuni la TV8 că cele două formațiuni au semnat și un angajament în acest sens.

Ea a acuzat faptul că ACUM a fost „furat” de voturi atât în ziua alegerilor, cât și înainte de campania electorală prin denigrările și falsurile lansate la adresa opoziției.

Maia Sandu spune că va înainta, în viitorul Parlament, inclusiv proiecte privind declararea situației excepționale în sistemul organelor de drept prin care se va recunoaște captivitatea judecătorilor și procurorilor, a tuturor organelor de drept și necesitatea eliberării tuturor acestor instituții prin măsuri extraordinare.

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare, desfășurate în data de 24 februarie 2019, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, arată că Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, Partidul Democrat – 30, blocul electoral ACUM – 26 de mandate, iar Partidul „Șor” – 7. Totodată, în Parlament au acces trei candidați independenți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău