Magistrații au respins cererea de autorecuzare a judecătorului care examinează dosarul lui Dorin Chirtoacă

  • 21 Iulie 2017 20:22
Magistrații au respins cererea de autorecuzare a judecătorului care examinează dosarul lui Dorin Chirtoacă

Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani a respins ca nemotivată cererea de autorecuzare a judecătorului Victor Rățoi, care examina cauza primarului municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată.

Cererea de autorecuzare a lui Victor Rațoi a fost examinată de judecătorul Victoria Hadârcă, precizează NewsMaker.md

Precizăm că Victor Rațoi urma să examineze ieri contestația deciziei prin care doi avocați ai primarului Dorin Chirtoacă au fost înlăturați din proces, dar  s-a abținut de la judecarea acestei cauze. El și-a motivat cererea prin faptul că într-un alt caz, legat de asemenea cu dosarul parcărilor cu plată, a fost recuzat pentru că fratele lui este angajat în Pretura Biucani.

La rândul său, Dorin Chirtoacă acuză organele de anchetă că ar face presiuni asupra altor persoane care figurează în acest dosar, pentru a le determina să depună mărturii împotriva sa, cu scopul final de a discredita Partidul Liberal.

Și Uniunea Avocaților, care a cercetat cazul avocaților lui Chirtoacă, a cerut  Procuraturii Generale să se autosesizeze și să pună capăt abuzurilor, pe care le consideră făcute în mod intenționat și cu țintă directă: protecția corporativă.

Următoarea ședință în cazul lui Dorin Chirtoacă ar urma să se desfășoare pe 16 august, când judecătorul Victor Rățoi va trebui să examineze contestația avocaților lui Dorin Chirtoacă înlăturați din proces la cererea procurorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău