Liberalizarea regimului de vize cu UE se amână

  • 29 Mai 2012 09:24
Liberalizarea regimului de vize cu UE se amână

Termenul pentru obținerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova se amână cu aproximativ șase luni față de estimările anterioare ale autorităților.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Iurie Leancă a declarat luni, 28 mai, într-un briefing că acest lucru este determinat de  încetinirea ritmului de implementare a reformelor cerute de Bruxelles.

Audio: Iurie Leancă

Săptămâna trecută parlamentul de la Chișinău a adoptat ultimele două legi cerute de etapa actuală a planului de acțiune cu UE pentru liberalizarea regimului de vize, iar la 26 iunie Comisia Europeană urmează să decidă trecerea la implementarea celei de a doua faze, a declarat Iurie Leancă.

Republica Moldova a inițiat dialogul privind libralizarea regimului de vize cu UE în iunie 2010, iar în luna ianuarie 2011 a semnat Planul de acțiune. Totodată, Chișinăul negociază cu Bruxellesul și semnarea unui Acord de asocierea precum și crearea Zonei de liber schimb, pe care speră să le semneze în a doua jumătate a anului 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău