Ion Druță, președintele CSJ, citat la Procuratura Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul de îmbogățire ilicită deschis la 23 septembrie

  • 30 Septembrie 2019 08:11
Ion Druță, președintele CSJ, citat la  Procuratura Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul de îmbogățire ilicită deschis la 23 septembrie

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost citat la Procuratura Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul de îmbogățire ilicită deschis la 23 septembrie.

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost citat la Procuratura Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul de îmbogățire ilicită deschis la 23 septembrie.

El este așteptat miercuri, 2 octombrie, pentru a fi audiat în calitate de bănuit, transmite Ziarul de Gardă.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos a precizat că Ion Druță, care în prezent nu este în țară, va fi anunțat în căutare dacă nu se va prezenta la audieri. Ieri, procurorii au efectuat percheziții la casa magistratului.

Menționăm că președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a anunțat că va demisiona din funcție, urmând să-și depună cererea astăzi sau mâine, potrivit unei declarații citate de portalul Bizlaw.md.

El a informat Consiliul Superior al Magistraturii că își depune demisia, în legătură cu ridicarea mandatelor de membri ai CSM ale celor 6 judecători, care l-au propus pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

Președintele CSJ a rămas, la 24 septembrie, fără imunitate, prin decizia membrilor CSM, la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu. Săptămâna trecută au fost efectuate percheziții și la sediul CSJ, în dosarul ce îl vizează pe Ion Druță.

Dacă judecătorul va fi găsit vinovat de fapta incriminată, el riscă o amendă în mărime de până la 500 de mii de lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău