Începe summitul Uniunii Europene în Ucraina

  • 13 Iulie 2017 14:02
Începe summitul Uniunii Europene în Ucraina

Miercuri seara au sosit la Kiev reprezentanții Uniunii Europene. Va începe summitul de două zile al UE, iar joi, 13 iulie, au loc lucrările principale – informează IAR (Agenția de Informații a Radioului Polonez).

Miercuri seara au ajuns la Kiev Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, șefa diplomației Uniunii, Federica Mogherini – informează Agenția de Informații a Polskie Radio. Ei se vor întâlni cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Lucrările principale ale summitului au loc joi, 13 iulie. După cum informează reprezentanța Uniunii la Kiev, temele discuțiilor vor fi: încheierea ratificării acordului de asociere, circulația fără viză a ucrainenilor în Uniune, intrată nu de mult în vigoare, și războiul în Donbas. Vor fi ridicate de asemenea problemele relațiilor cu Rusia, securitatea energetică, precum și pregătirile pentru summitul din noiembrie al Parteneriatului Estic. Vor fi importante discuțiile pe tema rezultatelor reformelor ucrainene și ajutorul Uniunii pentru Kiev.

În ajunul summitului, Uniunea Europeană a ratificat în cele din urmă acordul de asociere cu Ucraina. Petro Poroșenko a spus că în țara sa va începe acum o nouă etapă de reforme ample, profunde. „Ucraina va începe o nouă etapă în drumul spre Uniunea Europeană” – așa a comentat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, confirmarea marți a acordului de asociere între Ucraina și Uniunea Europeană.

Traducerea: Maria Stanciu

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău