Încă un deputat anunță că nu va participa la ședința Comisiei privind selectarea noilor membri ai CSM

  • 13 Martie 2020 09:56
Încă un deputat anunță că nu va participa la ședința Comisiei privind selectarea noilor membri ai CSM

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, membru al Comisiei juridice a Parlamentului, a anunțat astăzi că nu va participa la concursul organizat astăzi de comisia privind selectarea a patru candidați pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El a amintit că opoziția a propus o altă modalitate de selectare a candidaților și anume de către o comisie apolitică, dar propunerea a fost respinsă. Sergiu Litvinenco a declarat că nu are încredere în corectitudinea deciziilor comisiei.

„Am dubii că majoritatea parlamentară vrea să selecteze oameni independenți, de aceea nu vreau să particip într-un proces la care am mari dubii de corectitudine și obiectivitate”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Ieri și membrul comisiei din partea PPDA, Dinu Plângă a declarat că nu va participa la procesul de selectare a candidaților, invocând motive similare.

 Amintim că 17 candidați s-au înscris la concurs pentru cele patru funcții vacante de membri ai CSM din rândul profesorilor titulari de drept.

Numărul de membri în componența CSM a fost majorat de la 12 la 15, conform unor modificări recente ale legislației în vigoare.  Astfel, nouă dintre membrii CSM sunt selectați din rândul judecătorilor, iar șase - din rândul profesorilor titulari de drept.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău